Service is
mensenwerk

INSIDE SALES DUITSLAND

Jouw indrukwekkende portfolio is jouw entreebewijs om bij Promic je slag te slaan! Jij weet wat een saleskans is. Samen met jouw Account Manager win jij nieuwe klanten, die je vervolgens aan ons weet te binden. Je gaat samenwerken in een hecht sales team binnen een jonge en vlotte organisatie waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan.

Ben jij het commercieel talent dat wij zoeken?

Wij hebben een vacature voor een energieke collega voor de functie van:

Inside Sales Duitsland
(32-40 uur)

Hoe ziet een dag eruit als Inside Sales?

Je hebt zin in jouw werkdag want een nieuwe dag geeft nieuwe kansen. Tijdens het drinken van een kop koffie met jouw tandempartner (Account Manager) nemen jullie enthousiast de dag door. Samen bespreken jullie actuele klantcases waarbij jullie bespreken wie wat oppakt. Ondertussen hebben prospects zich gemeld via telefoon en de mail. Door jouw gestructureerde manier van werken weet je goed maat te houden in je dagindeling. Jouw mailbox geeft je inmiddels een uitdagende workload, die je verwerkt door het maken van offertes die je daarna met een leuk persoonlijk bericht naar de klant verstuurt. Na een gezellige middaglunch met je collega’s ga je samplebestellingen nabellen om natuurlijk vervolgorders te scoren. De speciale prijs aanvraag overleg je met jouw tandempartner en na uitwisselen van jullie relatiekennis besluiten jullie tot een passende prijsafspraak waar je klant tevreden mee is. Voor de tweede helft van de middag heb je verschillende klant (telefoon-)gesprekken gepland staan. Na jullie data analyse bleek een klant een bepaald product niet meer te bestellen bij ons. Tijd om dit te veranderen. Het tweede en derde gesprek zijn prospecten van de beurs. Na deze energieke gesprekken is er een mooi resultaat; extra omzet bij de eerste klant en twee bezoek afspraken voor de Account Manager. Voordat je naar huis gaat weet je al wat er morgen te doen is en bereid je alvast je overleg met jouw tandempartner voor.
Zo! Klaar voor vandaag en op naar de vrije avond.

Wat is jouw prestatie als Inside Sales?

Jouw doel is het vergroten van omzet door het plannen, creëren en pakken van kansen, ontwikkelen van marktaandeel, sturen op klantloyaliteit en relatiebeheer. Alle activiteiten worden uitgevoerd in samenwerking met de Account Manager in de buitendienst, waar je een ‘tandem’ mee vormt. Je Account Manager is eindverantwoordelijk voor de relatie en samen met hem/haar ben jij verantwoordelijk voor de omzet. Jij bent operationeel eindverantwoordelijk en je houdt je KPI’s dan ook nauw in de gaten. Het maken van offertes, cross- en up-selling, het zoeken en bellen van nieuwe prospects en het plannen van afspraken zijn onderdeel van je werk bij Promic. Voor je binding met de markt ga je ook 2 tot 4 keer per jaar mee op pad met je Account Manager en werk je mee tijdens de beurzen in jouw marktgebied.

Wat heb jij in huis?

Jij bent een ijzersterk commercieel talent dat klantwensen moeiteloos omzet in commerciële kansen. Met jouw planmatige aanpak zet jij woord om in daad. Natuurlijk ben je doelgericht en een enorm leergierig. Je vindt het bovendien geweldig om jouw kennis te delen met je collega’s en klanten. Verder verwachten we dat je gemakkelijk schakelt van het ene naar het andere en dus totaal geen stress kent.

Jouw musthaves:

 • Een mbo+ of hbo diploma met commerciële vakkennis;
 • Een echt talenwonder: voor jou kennen de Duitse, Nederlandse en Engelse taal totaal geen geheimen meer;
 • Een indrukwekkend portfolio op gebied van ‘cold calling’, jij weet afspraken te scoren;
 • Minimaal beschikbaar voor 32 uur in de week, voor minder doen we het niet. Het is geweldig als je 40 uur beschikbaar bent.
Onze tegenprestatie

Word jij het allernieuwste lid van onze Promic familie? Dan krijg jij van ons:

 • Een gave functie waar geen dag hetzelfde is;
 • Een goed salaris, overtuig ons wat je waard bent;
 • Een goed pensioenfonds, reiskostenvergoeding en een uitgebreid pakket aan verzekeringen;
 • Een geweldig mooi kantoor met perfecte werkplekfaciliteiten en met een uitstraling van ‘samenwerken’ en ‘transparantie’. Gelegen op een toplocatie rechtstreeks aan de A2 en dus makkelijk te bereiken met de auto;
 • Vers fruit van Promic op tafel;
 • Ruimte voor eigen initiatief en goede ideeën. Daar staan we altijd voor open. We moedigen het zelfs aan! Of je nu een maand of een jaar bij ons werkt;
 • Enthousiaste collega’s met een mentaliteit van ‘wij doen het samen’;
 • Goede ontwikkelmogelijkheden, ga jij het gesprek aan over wat je nodig hebt?
 • Promic Academy: interessante workshops met een centraal thema;
 • Een eerste overeenkomst voor bepaalde tijd, die bij goed functioneren opgevolgd zal worden door een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Bovendien organiseren wij met regelmaat leuke events voor onze collega’s, kijk maar eens op onze Facebook en LinkedIn pagina!

WOW, dit is mijn droombaan!
Zorg dan dat jouw sollicitatie snel bij ons binnen is en stuur jouw uitgebreide motivatie en CV naar vacatures@promic.com. Lees ook onze Privacy Statement op onze vacaturepagina hoe wij met jouw (persoons-)gegevens omgaan, want als je bij ons solliciteert dan verklaar je gelijk dat je met onze Privacy Statement akkoord bent. Wij bedanken je alvast voor je vertrouwen in ons!
Mocht je vragen hebben over deze vacature, dan kun je ook mailen naar vacatures@promic.com of bel gewoon even met onze HR Business Partner, Aimée Gevers op 085-0660347. Aimée kijkt ernaar uit om jouw brief en CV te lezen en zal zo snel mogelijk een reactie terug sturen!

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.